Sevärdheter i Silkeborg



Silkeborg erbjuder många sevärdheter

Detta är bara några av de många sevärdheterna som finns i Silkeborg

AQUA Ferskvands Akvarium

Sötvattensakvariet AQUA i Silkeborg är ett fyrstjärnigt äventyrscentrum med Nordeuropas största sötvattensakvarium och ett stort parkområde där det finns spännande djur och roliga lekområden med vattenspel, naturstigar, platser för att bygga lägereld, grilla och mycket mer.
Ett äventyrscentrum för hela familjen med ovanliga undervattensattraktioner som vilda gäddor, uttrar som jagar och en uppsjö andra djur.
Sötvattensakvariet AQUA erbjuder en mängd naturutställningar inomhus, och utomhus kan du se storkar, tvättbjörnar och bävrar på nära håll. Det finns dessutom ett roligt område för vattenlekar med en 3D-vattenspindel.

Jysk Automobilmuseum

Jysk Automobilmuseum har 160 fordon i utställningen varav de flesta är personbilar och motorcyklar, men här finns även lastbilar och brandbilar. 75 olika märken är representerade från perioden mellan 1900 och 1960.

Silkeborg Kunstmuseum

Silkeborg Kunstmuseum ligger nära stadens centrum i ett parkområde vid Gudenån. I museet kan du se Asger Jorns samlingar som består av över 5 000 verk av 150 olika konstnärer från jordens alla hörn och som donerades av Jorn mellan 1953 och 1973.

Silkeborgs museum

Silkeborgs museum är inhyst i Silkeborg Hovedgård som är stadens äldsta byggnad. I samlingarna finns bland annat den världskända Tollundmannen som är en av de bäst bevarade kropparna från förhistorisk tid.
Här finns även en stor utställning från järnåldern, Nordeuropas äldsta vagnsdel, en antik glassamling, den berömda Sorring-keramiken samt bostadsmiljöer från 1900-talet.

Hjulångaren Hjejlen

En färd ombord på Hjejlen måste upplevas eftersom du får möjlighet att se det unika landskapet på centrala Jylland på nära håll från ett verkligt tekniskt underverk. Hjulångarens ursprungliga ångmaskin har drivit fartyget framåt varje dag sedan 1861, och det har bara inträffat ett allvarligt tekniskt fel när drivaxeln knäcktes och fick bytas ut 1946.